Aansprakelijkheid

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade als je per ongeluk iemand verwondt (letsel) of spullen van een ander beschadigt. En als je volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade. 

Voor wie?

Jij, je gezinsleden en andere huisgenoten. Ook huispersoneel (zoals een au pair of werkster) en je huisdier is verzekerd. 

Oppassen of logeren

Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt tijdens oppassen of tijdens logeren bij iemand anders is verzekerd. Is de schade aan de oppas veroorzaakt door je kind of huisdier tijdens het oppassen? En ben je niet aansprakelijk? Maar dit wil je wel verzekeren? Kies dan onze Sterdekking. 

Schade tijdens een vriendendienst

Schade die je veroorzaakt tijdens een vriendendienst is verzekerd tot maximaal € 12.500,-. Ook als je niet aansprakelijk bent. 

Schade door een huisdier

Schade die jouw huisdieren bij iemand anders veroorzaken, is verzekerd. 

Schade door de eigen woning

Schade veroorzaakt door je woning in Nederland, waarvan je de eigenaar bent, is verzekerd. Bijvoorbeeld een dakpan die op de auto van de buurman valt. Heb je een tweede woning, recreatiewoning of stacaravan in Europa? Kies dan onze Sterdekking 

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of een misdrijf. Of als het gaat om schade aan je eigen spullen of die van je gezinsleden of huisgenoten.

Schade aan gehuurde of geleende spullen

Schade aan gehuurde spullen is niet verzekerd. Schade aan geleende spullen is wel verzekerd tot maximaal € 12.500,- 

Schade door auto

De aansprakelijkheid voor schade met of door motorrijtuigen is niet verzekerd. Dit valt onder je autoverzekering (WA). 

Schade door sport en spel

Als je tijdens het sporten per ongeluk een medespeler verwondt, dan ben je vaak niet aansprakelijk. Ook als je tijdens een sport- en spelsituatie de spullen van een ander kapotmaakt. De schade wordt dan niet vergoed, maar wij kunnen namens jou wel verweer voeren richting de schadelijdende partij.

Schade tijdens werk

De aansprakelijkheid voor schade die ontstaat tijdens betaald werk is niet verzekerd. Aansprakelijkheid voor schade die is veroorzaakt tijdens vrijwilligerswerk is wel verzekerd. Ook als je daar een kleine onkostenvergoeding voor krijgt.