Recreatie

Pleziervaartuig 

Wat is een bootverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade door of aan je boot. Het moet gaan om een pleziervaartuig zoals een sloep, motorboot of zeilboot (geen woonschepen of bedrijfsvaartuigen). Naast een aansprakelijkheidsdekking kun je kiezen voor aanvullende dekkingen.

Waar verzekerd?

Je kunt kiezen voor verschillende vaargebieden in Nederland of Europa. Ga je naar Spanje, Kroatië of Griekenland? Dan heb je een internationaal verzekeringsbewijs van ons nodig. Ga je naar Italië? Dan heb je een Italië-certificaat van ons nodig.

Aansprakelijkheid

Je bent verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan anderen, andermans boot of andermans spullen.

Schade aan eigen boot

Schade door aanvaring en vandalisme zijn verzekerd. Ook accessoires, zoals navigatieapparatuur, zijn verzekerd. Gevolgschade door een eigen gebrek van de boot is verzekerd, het gebrek zelf niet. 

(poging tot) inbraak en diefstal van eigen boot

Schade door (een poging) tot diefstal is verzekerd. 

Schade door brand of ontploffing

Schade door brand of een ontploffing is verzekerd. Ook als dit het gevolg is van een eigen gebrek. Het eigen gebrek zelf is niet verzekerd.

Schade door natuur

Schade door hagel, blikseminslag en storm is verzekerd.

Pechhulp

Je bent verzekerd voor hulp als je niet verder kan varen bij gedekte schade. Bijvoorbeeld voor de kosten van berging, stalling en noodzakelijk vervoer van de boot naar het dichtstbijzijnde herstelbedrijf.

Caravan 

Wat is een caravanverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan, of diefstal van, je toercaravan (of vouwwagen). Of schade aan anderen die wordt veroorzaakt door of met je losgekoppelde caravan (aansprakelijkheid). Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen. 

Hulpverlening na een ongeval

Is je caravan of je trekkende auto beschadigd of gestolen? Of heb je pech onderweg? En kun je daardoor niet verder rijden of de caravan niet meer gebruiken? Schakel dan de Alarmcentrale in. Kosten van hulpverlening worden vergoedt. 

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss van de caravan krijg je de aankoopwaarde of de dagwaarde. Dit is afhankelijk van de gekozen dekking en hoe lang je de caravan al hebt. Bij diefstal vergoeden wij de schade alleen als je caravan goed beveiligd was. Op slot en met een goedgekeurd koppelingsslot of een wielklem.

Schade door brand of natuur

Je bent verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm of overstroming. Let op: je bent niet standaard verzekerd voor schade door hagel of door hagel die samen gaat met storm. Daarvoor moet je de keuzedekking Hagelschade meeverzekeren.

Schade door hagel en storm

Je bent standaard verzekerd voor schade door storm. Let op: je bent niet standaard verzekerd voor schade door hagel of door hagel die samen gaat met storm. Daarvoor moet je de keuzedekking Hagelschade meeverzekeren.

Keuze: inboedel

Je bent verzekerd voor de spullen in de caravan. Of we bij diefstal de schade vergoeden, hangt af van of je caravan op slot was. Of hoe de spullen zijn opgeborgen (in een gesloten kast of uit het zicht). 

Keuze: uitrusting

Je kunt (voor)tenten, luifels en een caravanmover via de aanvullende keuzedekkingen Voortent/luifel en Caravanmover meeverzekeren. 

Pechhulp

Je bent standaard verzekerd voor pechhulp aan de caravan. Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg met je caravan. De dekking geldt alleen voor pech buiten de woonplaats. 

Stallen

Je bent ook verzekerd als de caravan in de (winter)stalling staat. Je moet hem dan wel afsluiten en beveiligen met een koppelingsslot of een wielklem. 

Extra keuze: hagelschade

Hiermee verzeker je je tegen schade door hagel. Of schade door hagel die samen gaat met storm. Heeft je caravan een gecertificeerd hagelbestendig dak? Dan krijg je korting op de premie van deze keuzedekking.

Doorlopende reis 

Wat is verzekerd?

Met de Basisdekking ben je o.a. verzekerd voor hulp, schade of kosten bij overlijden, ziekte of ongeval. Of bij vervoersproblemen door stakingen of weersomstandigheden. Of als je onverwacht terug moet naar Nederland. Overleg altijd eerst met de Alarmcentrale.

Keuze: medisch

Dit is de keuzedekking Geneeskundige kosten. We vergoeden de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op je zorgverzekering. Overleg altijd eerst met de Alarmcentrale.

Keuze: bagage

Je bent verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies van bagage. Je kunt kiezen uit de verschillende verzekerde bedragen.

Keuze: bijzondere sporten

Dit is een keuzedekking (Sporten en wintersport). Je bent verzekerd voor schade tijdens de beoefening van wintersport, bergsport, luchtsport of risicovolle watersport (zoals rafting). Sleeën, schaatsen, langlaufen en duiken zijn standaard verzekerd. Daarvoor is de keuzedekking niet nodig.

Keuze: pech op reis

Dit is de keuzedekking Hulp en huur vervoermiddel. Je krijgt hulp als je vervoermiddel uitvalt. Of als de bestuurder uitvalt in het buitenland. Het vervoermiddel kan een auto, kampeerauto, motor/scooter, caravan, vouwwagen of aanhangwagen zijn. Overleg altijd eerst met de Alarmcentrale.

 Lees meer

Keuze: ongevallen

Jij (of je nabestaanden) ontvangen een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens de reis. Bij overlijden is dat € 25.000 en bij blijvende invaliditeit maximaal € 75.000, afhankelijk van de mate van invaliditeit.

Keuze: doorlopende annuleringsverzekering

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Dan vergoeden we de kosten die je hebt gemaakt en niet terugkrijgt. Ook bij afbreken of een ziekenhuisopname tijdens de reis krijg je een vergoeding. Of bij vervoersvertraging op de heenreis van meer dan 8 uur.

Keuze: Zakelijke reis

Standaard ben je alleen verzekerd voor particuliere reizen. Met deze keuzedekking geldt je reisverzekering ook voor een reis voor je werk. Vrijwilligerswerk of een stage tijdens een fulltime studie zijn standaard verzekerd. Daarvoor is deze keuzedekking niet nodig.

Keuze: Extra sportuitrusting

Je kunt je sportuitrusting meeverzekeren tot maximaal € 2.500 voor alle verzekerden samen per reis. Dit bedrag is bovenop het verzekerde bedrag van je bagage

Keuze: Geld

Je kunt je geld meeverzekeren.