Pakketpolis

Alle verzekeringen in één pakket 

U wilt uw risico’s goed verzekeren tegen betaalbare premies en zonder veel administratieve rompslomp. Dat is vaak goed te realiseren met een pakketverzekering.

Wat zijn de voordelen van zo’n pakket?

Een pakketverzekering heeft verschillende voordelen. Overzichtelijkheid bijvoorbeeld. In plaats van een verzamelingen losse polissen waarvoor u apart betaalt, krijgt u één polisblad waarop alle verzekeringen bij elkaar staan en betaalt u één totaalpremie.

Pakketverzekering voordeliger

Daarnaast bent u met een pakketverzekering meestal voordeliger uit, omdat u een korting op de premie kunt krijgen. Die korting loopt op naarmate er meer verzekeringen op de polis staan en kan uiteindelijk wel 12 procent bedragen. Bovendien betaalt u maar eenmaal polis- en administratiekosten. Dat scheelt ook weer.

Geen dubbele verzekering

Een ander voordeel van de pakketpolis is dat de dekkingen van de verschillende verzekeringen goed op elkaar aangesloten worden. Zo voorkomt u dat bepaalde risico’s op verschillende polissen zijn afgedekt. Want in dat geval bent u dubbel verzekerd en betaalt u te veel premie.

Een aanspreekpunt, snellere schadeafwikkeling

Prettig is dat u met een pakketverzekering bij schade één aanspreekpunt heeft. Vooral als het om complexe schade gaat waarbij u verschillende verzekeringen moet aanspreken. Een schadeafwikkeling kan bovendien sneller en soepeler verlopen.